Sfaturi profesionale oferite de psihologului Sibiu? Deosebirea dintre formele de psihoterapie singulare si psihoterapia integrativa consta in faptul ca aceasta din urma se caracterizeaza printr-o mai mare flexibilitate si incluziune. Acest lucru este datorat structurii propriu-zise a psihoterapiei integrative, intrucat aceasta unește tehnici, modele și teorii ale mai multor tipuri de psihoterapie precum psihoterapia cognitiv comportamentală, psihodinamică, analiză tranzacțională, existențială, Gestalt,psihoterapia centrată pe persoană, hipnoterapie sau cea dialectic comportamentală. Cititi multe detalii suplimentare aici psihoterapie de cuplu Sibiu.
Este important ca atat clientul cat su terapeutul sa se asigure ca spatiul in care se afla este unul linistit, ferit de factori perturbatori, iar conexiunea la internet este una stabila. In cazul in care clientul doreste ca sedinta sa aiba loc ultilizand o alta platforma de socializare, ma voi adapta cerintelor, cata vreme respectiva platforma ofera criptarea comunicarii audio-video, la fel cum o fac platformele consacrate. Confidentialitatea este garantata intrucat psihoterapeutul va fi singur în încăpere și nimeni altcineva nu va putea fi martor la procesul terapeutic.
In ceea ce priveste psihoterapia de familie,procesul terapeutic are loc intre psihoterapeut si membrii unei familii, fie ca este vorba despre membrii unei familii nucleare (soț, soție, copii) sau extinse (familie nucleară + alte rude și/sau alte generații). Dintre numeroasele beneficii amintim urmatoarele: familia poate fi ajutată să rezolve conflicte,să comunice eficient,să înlocuiască tipare disfuncționale de interacțiune moștenite cu unele armonioase, să stabilească granițe sănătoase între membrii familiei, dar și între familie și societate, să rezolve problemele intrafamiliale eficient și să facă față anumitor situații deosebite, precum decesul sau îmbolnăvirea gravă a unuia dintre membrii familiei.
Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală
Ce alte beneficii imi poate aduce psihoterapia individuala? Psihoterapia individuala este deosebit de utila si in depasirea neplacerilor cauzate de: Tulburări anxioase, cum ar fi Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Post-traumatic; Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc; Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară; Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia; Tulburări de personalitate, ca de exemplu Tulburare de Personalitate Dependentă; Tulburare de Personalitate Borderline. Cititi mai multe detalii suplimentare aici https://psihologinsibiu.ro/.